Brillen van A-Z

Wat is celluloseacetaat?

Celluloseacetaat - ook bekend als acetaat - is een natuurlijk en hypoallergeen materiaal die gebruik worden bij de productie van leesbrillen. Het is een geproduceerde vezel gevormd uit een onderdeel van cellulose, verkregen uit katoenlinters en/of houtpulp. Acetaat is voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Eerste Wereldoorlog als een coating voor vliegtuigvleugels en is daarna verder ontwikkeld tot vezel. Het materiaal wordt de kaviaar van plastic genoemd en is erg populair omdat het mogelijkheden biedt om een ​​aantal onderscheidende patronen te creëren met diepe kleuren en geweldige ontwerpen. 

Wat is bijziendheid?

Ook wel bekend als myopie. Een oogafwijking waarbij je moeite hebt om dingen op afstand scherp te zien. Autorijden, tv-kijken en op het schoolbord kijken, geven problemen. Het dragen van een bril zonder sterkte of min-contactlenzen kan dit corrigeren. Ook kan dit worden opgelost door een oogoperatie, waar het oog gelaserd worden.

Waarom een ​​brede leesbril kopen?

We hebben allemaal verschillende vormen gezichten. Dit vereist dat de brillen die we dragen ook anders is. Naast vrijwel alle brillen, zijn brede brillen uitgerust met flexbars die passen bij de maat van het gezicht, ook hebben we enkele extra brede modellen ontworpen.
Als je niet zeker weet welke bril bij je gezichtsvorm of persoonlijke stijl past, probeer dan onze stijlgids hier.

Wat is een computer bril?

Computer brillen zijn een term voor brillen die zijn ontworpen om de beste werkomstandigheden te bieden wanneer je op het scherm werkt. De bril wordt zorgvuldig gemeten in verhouding tot de afstand tot het scherm, wat hem onderscheidt van gewone brillen. Ook we bekend als blauw licht brillen.
Velen gebruiken echter een gewone leesbril wanneer ze voor het computerscherm zitten, maar hoewel ze de uitdaging kunnen oplossen om te lezen wat er op het scherm staat, kunnen ze niet worden gecategoriseerd als echte computerbrillen.

Wat zijn flexstaven?

Flexstaven zijn flexibele brilpootjes die zich aan de grootte van het hoofd aanpassen. Dit maakt het dragen van een leesbril veel comfortabeler.

Gratis retournering: Kan ik een leesbril kopen met gratis retournering?

Kijk of het bij je gezicht en persoonlijke stijl past. Concreet betekent dit dat je de mogelijkheid hebt om de bril gratis te retourneren.
Er zit een retourbon in de doos, die je eenvoudig op het pakket aanbrengt voordat je het terugstuurt.

Het gezichtsvermogen van de Bonobo-Aap?

Onderzoek toont aan dat de bonobo visie in de loop van de jaren verslechtert. Hoe ouder de apen worden, hoe groter de afstand tussen hen is wanneer ze voor elkaars vacht zorgen. Dit is precies dezelfde reden waarom mensen door de jaren heen het boek steeds verder van hun gezicht moeten houden om te lezen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn leesbril past?

De leesbril moet precies op je hoofd passen zoals het hoort. Bij twijfel hebben we een kleine handleiding samengesteld over hoe je dit zelf kunt evalueren:

  • De pupillen moeten dicht bij het midden van de lens zitten.
  • De wenkbrauwen mogen niet in de bril zitten.
  • De bril mag niet op het puntje van de neus vallen.
  • Als je lacht, mogen de wangen de bril niet omhoog bewegen.

JA! JA! JA!

Het gevoel wanneer je de bril ophaalt in de brievenbus, bij het plaatselijke postkantoor of laten bezorgen. Je hebt eindelijk een leverancier gevonden van leesbrillen die er geweldig uitzien, die goed voelen tijdens het dragen en ook nog betaalbaar is!

Waar kan ik een smalle leesbril krijgen?

Alle mensen zijn uniek, onze gezichtsvormen en hoofden komen in verschillende maten voor. Dat stelt natuurlijk een aantal eisen aan een bril. Alle brillen in het assortiment zijn voorzien van flex pootjes zodat ze zich aanpassen aan jouw gezichtsvorm. Je kunt een overzicht van alle smalle brillen zien door onze stijlgids te bekijken, waar je een bril kunt vinden die bij je gezichtsvorm en persoonlijke stijl past.

Wat is een lichtgewicht leesbril?

Lichtgewicht glazen zijn, zoals het woord al aangeeft, licht glas. In het verleden waren lichtgewicht lenzen dikker dan gewone lenzen, maar tegenwoordig hebben moderne productietechnologieën ze vaak dunner gemaakt. De bril heeft het duidelijke voordeel dat hij licht van gewicht is en dus extra comfortabel om te dragen. Een ander voordeel van lichtgewicht glas is dat ze een hoge breukvastheid hebben en niet versplinteren. De glazen zijn lichter bekrast dan mineraalglas, maar in het geval van gehard lichtgewicht glas bereiken ze ongeveer 80% van de breuk druk van het mineraalglas.

Wat is een bril met min-sterkte?

Brillen met min sterkte is voor bijziendheid. Hoe hoger het getal, hoe meer sterkte er in de bril zit, wat betekent dat brillen met een min sterkte van -3.0 een hogere sterkte in de bril hebben dan een minus bril -2.0.
Hoe hoger de sterkte die je in de lens hebt, hoe meer de lens kromt. Dit heeft invloed op welk montuur je kunt kiezen, maar dit is beoordeeld door onze ervaren opticiens voorafgaand aan de productie van de afgewerkte brillen.

Wat zijn power lenzen?

Onze power lenzen zijn glas met dezelfde sterkte door het hele glas. Dit type bril draagt ​​ook de naam van een afgewerkte bril, aangezien deze zoals de naam al aangeeft, vóór aankoop wordt vervaardigd. 

Wat is presbyopie?

Een term voor het geleidelijk verliezen van het vermogen om op dichte objecten te focussen. Het is een natuurlijk proces dat begint naarmate we ouder worden, waarbij de lens in het oog stijver wordt.

Waar kan ik een leesbril kopen met een ronde montuur?

Holger weet het! Ronde brillen zijn al jaren in de mode en zijn hier om te blijven. We zorgen altijd voor een gevarieerd aanbod aan ronde brillen, zodat er voor ieder wat is. Zowel qua kleur als materiaal.

Wat is een schildpad bril?

Turtle, onze schildpad collectie is een van de meest populaire brillen in het assortiment, omdat het een veelzijdige en stijlvolle klassieker is die geschikt is voor alle gelegenheden voor zowel dames als heren. De collectie schildpad leesbrillen is er in verschillende tinten. We hebben zowel lichte als donkere schildpad vormen die beide mooi van kleur en diep in patronen zijn, maar er heel anders uitzien.
Onze schildpad-leesbril sloeg ook in op de trend voor retro-brillen, waar de lichtere ronde bril vooral populair is bij dames en heren die op zoek zijn naar een vintage geïnspireerde leesbrillen van hoge kwaliteit.

Wat is treksterkte?

De treksterkte is de maximale mechanische spanning die een materiaal bereikt als het plastisch vervormd wordt. 


Wat is een vilten etui?

Een brillenkoker wordt gebruikt om brillen op te bergen en tegen krassen te beschermen.
Bij aankoop van iedere bril die je bij ons aanschaft wordt een gratis vilten etui meegeleverd.

Welke leesbril past bij mij?

Een bril online kopen kan moeilijk zijn, omdat je zeker wilt weten dat deze bij je past. Daarom hebben we een stijlgids gemaakt die snel een overzicht geeft van welke bril past bij je gezichtsvorm en persoonlijke stijl. In een aantal seconden weet je precies welke brillen perfect bij je past. Je kunt het hier proberen.


Kun je een zonnebril met sterkte krijgen?

Zonnebrillen op sterkte werken als gewone leesbrillen - alleen met getint glas. Ze zijn perfect voor als je op vakantie bent in de zon en graag een goed boek wilt lezen of zien wat er op het menu staat. Niet iedereen  is op de hoogte van de oplossing,  veel mensen dragen tegelijkertijd zowel een leesbril als een zonnebril. 


7 jaar

Het duurt ongeveer 7 jaar vanaf de behoefte om een leesbril aan te schaffen, tot daadwerkelijk overgaan om een leesbril te kopen of bestellen. Gedurende deze zeven jaar is er een gebrek aan erkenning van het probleem. Er is een grote taboe als het komt bij het aanschaffen ven een leesbril, dat willen we echt veranderen. Een leesbril helpt je om scherper te kunnen zien. Een leesbril online kopen? Kan dat? Natuurlijk kan dat. Door onze zichttest uit te proberen kun je meteen zien welke sterkte je nodig hebt. Niet tevreden? Dan kun je je brillen gratis retourneren.