Bril A-Z

Acetaat: Wat is acetaat?

Acetaat is een natuurlijk en hypoallergeen materiaal dat bijvoorbeeld wordt gebruikt bij de productie van leesbrillen. Het materiaal wordt de kaviaar van plastic genoemd en is erg populair omdat het mogelijkheden biedt om een ​​aantal onderscheidende patronen te creëren met diepe kleuren en geweldige ontwerpen.

Bijziendheid: Wat is bijziendheid

Bijziendheid betekent dat u objecten die voor u liggen duidelijk kunt zien. Hoe verder het object verwijderd is, hoe onscherper het zal lijken. Het voelt een beetje alsof je de lens op een camera zet.

Brede leesbril: Waarom een ​​brede leesbril kopen?

Onze hoofden en gezichten hebben verschillende vormen. Dit vereist dat de bril ook anders is. Naast vrijwel alle brillen, zijn brede glazen uitgerust met flexbars die passen bij de maat van het hoofd, ook hebben we enkele extra brede modellen ontworpen.

Als u niet zeker weet welke bril bij uw hoofdvorm of persoonlijke stijl past, probeer dan onze gids hier.

Benzinestation leesbril

Uitdrukkingen voor lelijke en goedkope leesbrillen, gemaakt van goedkope materialen en meestal verkocht bij een tankstation of in supermarkten. De aankoop is meestal impulsief, hoewel het enkele jaren plaatsvindt nadat de consument een goede leesbril had moeten kopen.

Computer bril: Wat is een computer bril?

Computer brillen zijn een term voor brillen die zijn ontworpen om de beste werkomstandigheden te bieden wanneer u voor het scherm werkt. De bril wordt zorgvuldig gemeten in verhouding tot de afstand tot het scherm, wat hem onderscheidt van gewone brillen, contactlenzen en leesbrillen die daardoor niet optimaal werken voor beeldschermgebruik.
Velen gebruiken echter een gewone leesbril wanneer ze voor het computerscherm zitten, maar hoewel ze de uitdaging kunnen oplossen om te lezen wat er op het scherm staat, kunnen ze niet worden gecategoriseerd als echte computerbrillen.

Cellulose acetaat: Wat is cellulose acetaat?

Het materiaal wordt gebruikt in een aantal van onze glazen omdat het een geweldig materiaal is om een ​​bril in te ontwerpen. Het materiaal is natuurlijk en hypoallergeen en zorgt voor coole ontwerpen met diepe kleurcontrasten en mooie structuren. Lees hier ook over acetaat.

Flexstaven: Wat zijn flexstaven?

Flexstaven zijn flexibele brillen die zich aanpassen aan de grootte van het hoofd. Dit maakt het dragen van een leesbril veel comfortabeler.

Gratis retournering: Kan ik een leesbril kopen met gratis retournering?

Met gratis retourneren kunt u uw bril thuis proberen. Kijk of het bij je gezicht en persoonlijke stijl past. Concreet betekent dit dat u de mogelijkheid heeft om de bril gratis te retourneren.
Er zit een retourbon in de doos, die u eenvoudig op het pakket aanbrengt voordat u het terugstuurt.


Het gezichtsvermogen van de bonobo?

Onderzoek toont aan dat de bonobo visie in de loop van de jaren verslechtert. Hoe ouder de apen worden, hoe groter de afstand tussen hen is wanneer ze voor elkaars vacht zorgen. Dit is precies dezelfde reden waarom mensen door de jaren heen het boek steeds verder van hun gezicht moeten houden om te lezen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn leesbril past?

De leesbril moet precies op uw hoofd passen zoals het hoort. Bij twijfel hebben we een kleine handleiding samengesteld over hoe u dit zelf kunt evalueren:
De pupillen moeten dicht bij het midden van de lens zitten.
De wenkbrauwen mogen niet in de bril zitten.
De bril mag niet op het puntje van de neus vallen.
Als je lacht, mogen de wangen de bril niet omhoog bewegen.

Ja!

Het gevoel wanneer je de bril ophaalt in de brievenbus, bij het plaatselijke postkantoor ophaalt of laat bezorgen. Je hebt eindelijk een leverancier gevonden van leesbrillen die er geweldig uitzien, die goed voelen tijdens het dragen en niet te duur zijn. De brillen van het tankstation zijn verleden tijd.

Kleine leesbril: Waar kan ik een kleine leesbril krijgen?

Alle mensen zijn anders. Onze hoofden en gezichten komen van nature in verschillende maten, wat natuurlijk verschillende eisen stelt aan een bril. Alle glazen in het assortiment zijn voorzien van flexbars zodat ze zich aanpassen aan de maat van het hoofd. Je kunt een overzicht van alle smalle glazen zien door onze styleguide te bekijken, waar je een bril kunt vinden die bij je gezichtsvorm en persoonlijke stijl past.

Lichtgewicht leesbrill: Wat is een lichtgewicht leesbril?

Lichtgewicht glazen zijn, zoals het woord al aangeeft, licht glas. In het verleden waren lichtgewicht lenzen dikker dan gewone lenzen, maar tegenwoordig hebben moderne productietechnologieën ze vaak dunner gemaakt. De bril heeft het duidelijke voordeel dat hij licht van gewicht is en dus extra comfortabel om te dragen. Een ander voordeel van lichtgewicht glas is dat ze een hoge breukvastheid hebben en niet versplinteren.

De glazen zijn lichter bekrast dan mineraalglas, maar in het geval van gehard lichtgewicht glas bereiken ze ongeveer 80% van de breuk druk van het mineraalglas.

Min glazen: Wat is een bril met min glazen?

Bril met min glazen is voor bijziendheid. Hoe hoger het getal, hoe meer sterkte er in de bril zit, wat betekent dat glazen met een min sterkte van -3.0 een hogere sterkte in de bril hebben dan een minus bril -2.0.
Hoe hoger de sterkte die je in de lens hebt, hoe meer de lens kromt. Dit heeft invloed op welk montuur u kunt kiezen, maar dit is beoordeeld door onze ervaren opticiens voorafgaand aan de productie van de afgewerkte glazen.


Power lenzen: Wat zijn power lenzen?

Onze power lenzen zijn glas met dezelfde sterkte door het hele glas. Dit type bril draagt ​​ook de naam van een afgewerkte bril, aangezien deze, zoals de naam al aangeeft, vóór aankoop wordt vervaardigd.

Presbyopie: Wat is presbyopie?

Een term voor het geleidelijk verliezen van het vermogen om op dichte objecten te focussen. Het is een natuurlijk proces dat begint naarmate we ouder worden, waarbij de lens in het oog stijver wordt.

Ronde leesbril: Waar kan ik een ronde leesbril kopen?

Holger weet het! Ronde brillen zijn al jaren in de mode en zijn hier om te blijven. Wij zorgen altijd voor een gevarieerd aanbod aan ronde glazen, zodat er voor ieder wat wils is. Zowel qua kleur als materiaal.

Schildpad bril: Wat is een schildpad bril?

Turtle, onze schildpad collectie is een van de meest populaire brillen in het assortiment, omdat het een veelzijdige en stijlvolle klassieker is die geschikt is voor alle gelegenheden voor zowel dames als heren.
De collectie schildpad leesbrillen is er in verschillende tinten. We hebben zowel een lichte als een donkere schildpad, die beide mooi van kleur en diep in patronen zijn, maar er heel anders uitzien.
Onze schildpad-leesbril sloeg ook in op de trend voor retro-brillen, waar de lichtere ronde bril vooral populair is bij vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een vintage geïnspireerde leesbril van hoge kwaliteit.

Treksterkte: Wat is treksterkte?

Treksterkte is een uitdrukking van het vermogen van de bril om alledaagse krassen te weerstaan. De treksterkte varieert afhankelijk van het type lens dat wordt gebruikt en kan aanzienlijk worden verhoogd door de lenzen te harden.


Vilten etui: Wat is een vilten etui?

Een brillenkoker wordt gebruikt om glazen op te bergen.
Bij aankoop van uw bril bij ons wordt een gratis vilten etui per bril meegeleverd. Of u nu een leesbril of zonnebril met sterkte koopt.


Welke leesbril past bij mij?

Een bril online kopen kan moeilijk zijn, omdat u zeker wilt weten dat deze bij u past. Daarom hebben we een stijlgids gemaakt die snel een overzicht geeft van welke bril past bij je hoofdmaat en persoonlijke stijl. Het kost maar een minuut om de wizard te gebruiken. Je kunt het hier proberen.


Zonnebril met sterkte: Kun je een zonnebril met sterkte krijgen?

Zonnebrillen met sterkte werken als gewone leesbrillen - alleen met getint glas. Ze zijn perfect voor als je op vakantie bent in de zon en graag een goed boek wilt lezen of zien wat er op het menu staat.

Niet iedereen kent de oplossing, waarbij de gewone bril getint en UV-beschermd is, dus veel mensen dragen tegelijkertijd zowel een leesbril als een zonnebril. Als je onderweg een van hen tegenkomt, verspreid dan de boodschap.


7 jaar

Schat hoeveel jaren er voor bij gaan van de behoefte aan een leesbril tot het kopen van een leesbril. Gedurende deze zeven jaar is er een gebrek aan erkenning van het probleem, worden gestrekte armen gebruikt en wordt de bril van de vrouw geleend. Voor sommigen wordt de snelle oplossing van het tankstation permanenter dan gepland. We willen dat echt veranderen. Daarom werken we aan het doorbreken van de barrières die er zijn om de aankoop te doen en hebben we de ambitie om digitaal een zichttest uit te kunnen voeren en de bril virtueel te laten testen.

presbyopie